Συμμορία λήστευε διάσημους που παρακολουθούσε μέσω Instagram

Μια συμμορία τεσσάρων ατόμων συνελήφθη στο Μιλάνο. Οι τέσσερις άνδρες, με το ψευδώνυμο «κλέφτες ακροβάτες», φέρονται να παρακολουθούσαν τις κινήσεις των διασημοτήτων και των influencers της πόλης στο Instagram, ψάχνοντας ευκαιρία να τρυπώσουν στις πολυκατοικίες διαμονής τους και να τους ληστέψουν.

Ο ποδοσφαιριστής της Ίντερ, Ακράφ Χακίμι, η παρουσιάστρια Ντιλέτα Λεότα και η influencer Ελεονόρα Ινκαρντόνα συγκαταλέγονται στα θύματα.

Η συμμορία λέγεται ότι χρησιμοποιούσε το Instagram για να κατασκοπεύσει τους στόχους της, να καταγράψει τις κινήσεις τους, να ρίξει μια ματιά στα σπίτια τους και να διαπιστώσει τους τύπους των παραθύρων που διέθεταν.

Οι άνδρες, ηλικίας μεταξύ 17 και 44 ετών, φορούσαν κομψά ρούχα για να μην ξεχωρίζουν από τους κατοίκους των εύπορων συνοικιών όπου ζούσαν τα θύματά τους. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μια κλοπή, στην οποία ένα από τα μέλη της συμμορίας φαίνεται να κρατά τσίλιες καθώς ένας άλλος σκαρφαλώνει σε κτίριο και να μπαίνει από το παράθυρο σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου.

«Φόρεσε γάντια από λάτεξ και σκαρφάλωσε γρήγορα σε έναν στύλο με κατεύθυνση παράθυρο του πρώτου ορόφου, το οποίο στη συνέχεια παραβίασε και μπήκε στο σπίτι», ανακοίνωσε η εισαγγελέας του Μιλάνου, Φραντσέσκα Κρούπι.

Πηγή: news.in.gr