Το καλύτερο antivirus για Android – Έρευνα

Η Γερμανική εταιρεία AV-TEST διεξήγαγε δοκιμές για να προσδιορίσει ποιο antivirus είναι η καλύτερη επιλογή για τις Android συσκευές.

Όπως κάθε φορά, αξιολόγησαν κάθε προϊόν ασφαλείας σε τρεις βασικούς τομείς, (προστασία, απόδοση και χρηστικότητα). Κάθε τεστ μπορούσε να πάρει συνολικά έξι πόντους, οπότε στο τέλος, η μέγιστη βαθμολογία από μια εφαρμογή προστασίας από ιούς είναι οι 18 πόντοι.

Φυσικά η τελική απόφαση και η ευθύνη είναι δική σας. Προσωπικά θα προτιμούσα ένα γνωστό brand name, παρά μια εταιρεία που την ακούω πρώτη φορά, ή λιγότερο γνωστή.

Το Google Play Protect πήρε με μόνο έξι βαθμούς στην απόδοση και μηδέν στην προστασία και τη χρηστικότητα. Με άλλα λόγια, εάν ελπίζετε ότι το Google Play Protect θα διασφαλίσει ότι είστε πλήρως προστατευμένοι, η έρευνα δείχνει άλλα

Να αναφέρουμε για άλλη μια φορά ότι αν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς στο Android, απλά αποφύγετε τη λήψη εφαρμογών από πηγές που δεν εμπιστεύεστε. Κατεβάστε τις εφαρμογές στην Android συσκευή σας, μόνο από το Google Play Store και μόνο αφού διαβάσετε τα σχόλια και τις αξιολογήσεις. Επίσης, δεν εμπιστευόμαστε εφαρμογές που έχουν λίγες λήψεις και λίγες αξιολογήσεις, Επίσης, έχει τύχει να υπάρχουν και κρούσματα και από το επίσημο store της Google.