Δελτίο τύπου από την Kaspersky με συμβουλές για την σωστή χρήση των εφαρμογών ομαδικών συσκέψεων

“Σε καιρούς όπως αυτούς, οι άνθρωποι ψάχνουν κυρίως για άνετους και εύκολους τρόπους προκειμένου να κρατήσουν επαφή με τους αγαπημένους τους ψηφιακά και, δικαιολογημένα, παραβλέπουν ορισμένα ζητήματα στην προσπάθεια να συνδεθούν με τον καλύτερο και ευκολότερο δυνατό τρόπο. Ο καθένας θα πρέπει να πάρει τις δικές του αποφάσεις σχετικά με το πόσες πληροφορίες νοιώθει άνετα να μοιράζεται στο διαδίκτυο. Ωστόσο, θέτοντας στον εαυτό σας μερικές ερωτήσεις κλειδιά, και έχοντας μερικές από τις παρακάτω σημαντικές συμβουλές κατά νου, μπορείτε να συνδέεστε με ασφάλεια και να επικοινωνείτε με τους αγαπημένους σας”, αναφέρει ο David Emm, Principal Security Researcher στην Kaspersky.

Ερωτήσεις που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό σας πριν “κατεβάσουμε” οποιαδήποτε εφαρμογή:

  • Πώς βγάζει χρήματα η εφαρμογή; Αν είναι δωρεάν, πιθανόν να πληρώνεται με τις πληροφορίες σας, οπότε ας κοιτάξουμε στα δικαιώματα προκειμένου να δούμε τι δεδομένα συλλέγουν, αποθηκεύουν και επαναχρησιμοποιούν.
  • Είναι κρυπτογραφημένα τα δεδομένα από την εφαρμογή;
  • Προσέχουμε τις τακτικές κοινωνικής μηχανικής. Πώς γνωρίζουμε ότι οι χρήστες της εφαρμογής με την οποία συνδεόμαστε είναι αυτοί που λένε ότι είναι; Και πώς μπορούμε να επαληθεύσετε τις πληροφορίες ή τα links που μας στέλνουν;
  • Πρέπει να θυμόμαστε πως τίποτα δεν είναι 100% ασφαλές. Ενώ μπορεί να μην είμαστε τόσο ενδιαφέρον στόχος για τον εισβολέα όσο ένας επώνυμος, όμως μπορούμε όλοι να πέσουμε θύματα hacking κατά τη χρήση εφαρμογών.