Ο κάθε χρήστης του Facebook έγινε γιατρός και δίνει συμβουλές για τον κορωνοϊό


Μπορεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό να γίνετε πολύ σοβαρή όμως αρκετοί χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να ξεφεύγουν και εκείνοι με το να δημοσιεύουν στο προφίλ τους και να στέλνουν πολλά μηνύματα στους φίλους τους , με ότι δήθεν συμβουλή διαβάσουν για τον κορονοϊό και για μέτρα πρόληψης αλλά ακόμα και δικές τους συμβουλές , όπως τη χρήση σεσουάρ για τα μαλλιά για την αποστείρωση του προσώπου και το να πίνεις ζεστό νερό 60 βαθμών Κελσίου

Ήρθε η Μαιρουλα και ο Γιαννάκης που μέχρι προχθές μιλούσαν στο τηλέφωνο με τηλεκάρτα , έκαναν εγγραφή στα κοινωνικά δίκτυα και γίναμε γιατροί , πιλότοι , επιστήμονες κτλ και μας δίνουν και συμβουλές . Και το άλλο που σου γυρίζει τα μυαλά είναι ότι αν κάποιος με πολλά χρόνια στο διαδίκτυο και έμπειρος χρήστης τους πει ότι αυτό που κάνεις ανάρτηση είναι ψέμα , αντιδρούν κιόλας με τα κλασικά πάντα του στυλ ”όχι εσύ δεν ξέρεις το έμαθα απο έγκυρη πηγή την φίλη μου την Κοκούλα που το είδε από την άλλη έγκυρη φίλη της την Λίτσα” ή ”εφόσον το είπε το karakitsario.blogspot.com είναι έγκυρο ”

Όχι Φίλοι μου δεν είστε γιατροί , ούτε η Κοκούλα η φίλη σου , ούτε το άρθρο που αναρτήσατε από το exetegeiavrysoulles.com.cy είναι έγκυρο.

Να σταματήσουν λοιπόν όσοι διαδίδουν και ανακυκλώνουν λανθασμένες πληροφορίες που έχει φέρει ο κορονοϊός και να ενημερωνονται μόνο από αξιόπιστες πηγές.

Επίσης, αρκετοί χρήστες απευθύνουν κάλεσμα για αναπαραγωγή δημοσίευσης που παρουσιάζει τρόπους καταπολέμησης του κορωνοϊού . Φυσικά πρόκειται για “συμβουλές” που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση μιας και δεν υπάρχει κάποια επίσημη οδηγία ή επιστημονική μελέτη η οποία να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό πως οι γαργάρες με νερό και ξύδι έχουν την οποιαδήποτε θετική επίδραση στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Φυσικά σε αυτό το νησί που είμαστε όλοι δικηγόροι, μηχανικοί, I.T., χτίστες, καλουψίες κτλ, να μην γίνουμε και επιδημιολόγοι;

Μήπως είναι ώρα να σοβαρευτούμε ;

Άρθρο (με δικές μου αλλαγές) από το www.safer-internet.gr